top of page

Zelfs licht overgewicht is schadelijk?


Met gezonde voeding zouden we vele problemen kunnen oplossen.

Zoals eerder deze week aangegeven op VRT nieuws, is zelfs licht overgewicht schadelijk. Maar klopt dit wel? In de medische/gezondheidssector wordt nog steeds BMI aangehaald als betrouwbaar meetinstrument voor een gezond gewicht. Hierbij wordt enkel naar gewicht gekeken en verhouding tot lengte. Er worden geen andere factoren of meetbare gegevens in rekening gebracht. Een bodybuilder met veel spieren en weinig vet zou bijvoorbeeld een te hoge BMI hebben. Dit kan toch niet kloppen? Voorlopig blijft de BMI als betrouwbaar gezien in de geneeskunde. Met dit artikel hoop ik jullie een beetje bewuster te maken om niet zomaar alles als waar aan te nemen. Gebruik je gezond verstand, eet voldoende en beweeg regelmatig. Hier graag meer info over?

Mail me gerust: info@nr-psychotherapie.com of neem een kijkje op mijn website: https://www.nr-psychotherapie.com/voedings-en-bewegings-advies

Denk je last te hebben van een eetstoornis/eetprobleem? Aarzel niet om contact op te nemen of een kijkje te nemen op mijn pagina van eetstoornissen:

https://www.nr-psychotherapie.com/eetstoornissen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page