top of page

 

Wat is een Burn-out en hoe geraak je er van af?

 

 

 

 

Burn-out is niet zo simpel te definiëren, meestal spreekt men van een burn-out na een langdurige blootstelling aan stress-prikkels. Men voelt zich geestelijk en lichamelijk volledig uitgeput. Vaak gaat dit samen met een gevoel van minderwaardigheid alsook vele lichamelijke problemen zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. De symptomen van een burn-out zijn persoonsgeboden. Het begin van een burn-out is soms moeilijk te herkennen en hierdoor kan het ook snel bergaf gaan. Ook de sociale en maatschappelijke druk speelt hier een rol. 

Met individuele psychotherapie leer je de signalen van overspanning te herkennen, zodat je tijdig de nodige maatregelen kan nemen. Je leert de signalen van je lichaam te herkennen, bewust te worden van het probleem en de oorzaken ervan. Door de oorzaken grondig aan te pakken, leer je om te gaan met een burn-out, stress te verminderen en zelfde probleem in de toekomst te vermijden. Er bestaan verschillende technieken om jezelf te leren ontspannen, op te komen voor jezelf en je dichter bij jezelf te brengen. 

Heb je een burn-out of is deze niet ver weg? Laten we samen oplossingen zoeken om burn-out geen kans te geven en weer met volle kracht door het leven te gaan. 

Vanaf heden kan je ook online therapie volgen. Zie e-counseling/online therapie. 

bottom of page