Zelfs licht overgewicht is schadelijk?

January 18, 2018

 

Zoals eerder deze week aangegeven op VRT nieuws, is zelfs licht overgewicht schadelijk. Maar klopt dit wel? In de medische/gezondheidssector wordt nog steeds BMI aangehaald als betrouwbaar meetinstrument voor een gezond gewicht. Hierbij wordt enkel naar gewicht gekeken en verhouding tot lengte. Er worden geen andere factoren of meetbare gegevens in rekening gebracht. Een bodybuilder met veel spieren en weinig vet zou bijvoorbeeld een te hoge BMI hebben. Dit kan toch niet kloppen?  Voorlopig blijft de BMI als betrouwbaar gezien in de geneeskunde. Met dit artikel hoop ik jullie een beetje bewuster te maken om niet zomaar alles als waar aan te nemen. Gebruik je gezond verstand, eet voldoende en beweeg regelmatig. Hier graag meer info over?

 

Mail me gerust: info@nr-psychotherapie.com of neem een kijkje op mijn website: https://www.nr-psychotherapie.com/voedings-en-bewegings-advies

 

Denk je last te hebben van een eetstoornis/eetprobleem? Aarzel niet om contact op te nemen of een kijkje te nemen op mijn pagina van eetstoornissen: 

https://www.nr-psychotherapie.com/eetstoornissen

 

 

 

 

  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Brief van Yade, meisje van 13 jaar die bij me in behandeling is voor een eetstoornis

August 12, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

January 21, 2019

December 17, 2017

December 12, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Respect en vertrouwen wordt hoog in het vaandel gedragen.  Wat wordt toevertrouwd, blijft vertrouwelijk en valt onder beroepsgeheim. Naast beroepsgeheim geld er ook een deontologisch code en wet op patiëntenrechten.